Jdi na obsah Jdi na menu

Pomazánky 2018 - informace o soutěži

30. 1. 2018

Pokračování oblíbené soutěže je tu! V roce 2015 proběhl nultý ročník, kdy se soutěžilo v pečení bábovek, v roce 2016 byla soutěž vyhlášena v pečení rohlíků a rohlíčků. Oba ročníky se setkaly s velkým ohlasem. Bábovek se sešlo 55 druhů a rohlíků a rohlíčků dokonce přes sto. V roce 2017 pokračovalo soutěžní klání v pečení rolád.

            Tématem letošního ročníku bude tvoření pomazánek všeho druhu. Soutěž je vyhlášena v kategorii „s masem“ a „bez masa“ a zvlášť bude hodnocena kategorie pro děti do 12 let. Z důvodu vysokého počtu soutěžních výrobků v předchozích letech a s ohledem na možnosti odborné poroty může každý soutěžící přinést maximálně dva druhy. Výrobky do soutěže budou přijímány ve vlastním nádobí (nutno zespodu označit) nebo můžete využít nádobí v kulturním domě. Do soutěže budou přijímány pouze samotné pomazánky bez pečiva. Pečivo bude připraveno na místě.

Akce se bude konat v neděli 11. února 2018 v Kulturním domě Přibyslav. Od 9 do 11 hodin budeme přebírat výrobky do soutěže. Mezi 11. a 12. hodinou přenecháme hodnocení odborné porotě. Od 12.30 do 14.30 hodin se ochutnávky a hodnocení může zúčastnit i široká veřejnost (vstupné dobrovolné). Kávu, čaj a další nápoje lze zakoupit v bufetu KD. V 15 hodin dojde k vyhodnocení soutěže. Pro soutěžící je připravena řada zajímavých cen.